Az első poszt “joga” kié?

Voltál menyasszony? Járt így ismerősöd? Ismered ezt az érzést?

Gondosan megtervezel mindent életetek egyik legfontosabb napjára és mire Te odaérsz, hogy megmutasd ebből a külvilágnak amit szeretnél, addigra azzal szembesülsz, hogy elárasztották a közösségi oldalakat a rólatok készült jobb, rosszabb minőségű fotók és már sokan azoknál gratulálnak Nektek?

Élt benned egy kép, hogy mit posztolsz majd ki, mit mutatsz meg a világnak?

Lehet hogy pont el is készítettétek olyan beállítással azt a képet a gondosan kiválasztott fotósotokkal akinek a fotóira vágytál, amivel meg akartad köszönni, hogy veletek ünnepeltek…

Pörög a nap, a fotózás, érkeznek a vendégek, szertartások, események. Reggelre talán alszol egy kicsit, jólesően zsong a fejetek az élményektől, amit még szinte fel sem dolgoztatok.

Leülsz magadhoz térni, kezedbe veszed a telefonod, amin  már várnak az értesítők…

Nézed: XY veled volt, Z téged táncoltat, J a bevonulást tette ki a templomban, K már kiposztolta a gyűrűhúzást, L már megmutatta az egész esti menüdet a tortáddal együtt, a koszorúslány, sofőr, örömszülő kiposztolta a kreatív fotózáson készült képeiteket, persze erre engedélyt sem kérve sem Tőletek, se a fotóstól…. Szolgáltató kollégák már tudósítottak a munkájukról részleteket.

Vannak elmosódott, homályos, előnytelen képek, amiket nem szívesen tettetek volna ki!

Tudom hogy nem tettétek volna ki! Megbeszéltük mit szeretnétek viszont látni, mit nem. Mi tudjuk, Ti is tudjátok, szerződés írva elfogadott részletekkel, feltételekkel, felhasználási és szerzői jogokkal. Megbeszéltük, küldjük privát levélben a legrövidebb időn belül a megbeszélt ízelítőt, amihez szeretnétek a gratulációkat fogadni.

Nem mi posztoljuk ki az oldalunkon! Nem jelölünk meg össze-vissza Titeket képeken, albumokon az általatok elérhető lájkokért! Nem teszünk fel az oldalra, honlapra 30-80-100 fotót az anyagotokból, szeretteitekről!

Hogy miért, mikor mindenki ezt csinálja? Mert ebben az instant, külcsínyes világban már meg sem történt semmi és igaz sem volt, ha nem posztolja ki valaki helyetted elsőnek?!

Azért mert nekünk ez “szent” dolog! Mert láttunk és nyugtattunk síró menyasszonyt, hogy mire Ők posztoltak volna, már mindent “kiteregettek” helyettük, azt is, amit nem szerettek volna. Sok ismerős által feltett fotónál olvasták a gratulációkat, amit a sajátjuknál szerettek volna.

Egy szó mint száz! Legyél akár házasulandó, vendég, rokon, barát, szolgáltató azt csinálsz amit akarsz, úgy ahogy akarod, de lehet hogy pont a fentieket váltod ki vele, ha a pár megkérdezése nélkül publikálsz előttük!

Egy biztos! Nálunk az első poszt joga a páré!

Igen! Lehet hogy maradi a mai világhoz, de szeretjük megkímélni a fenti szituációktól a párokat és más minőségben feledhetetlenné tenni a napjukat.

Hasznosnak találtad a bejegyzést, osszd meg másokkal is!

Szeretnétek a 2019-es párjaink között lenni? Kérjetek ajánlatot, részleteket a még szabad időpontjainkra ITT!

Követhettek minket Facebook oldalainkon:

AmbZolphoto – Edina és Zoltán fotográfusok – Esküvői és jegyesfotózás

AmbZolphoto – Edina és Zoltán fotográfusok – családi, portré, rendezvényfotó

Harmonikus Esküvő – Ambrusné Suller Edina esküvői tanácsadó

Instagram: ambzolphoto


Ambrusné Suller Edina fotográfus, esküvőszervező

AmbZolphoto – Edina és Zoltán fotográfusok

 

 

Mivel készüljetek a kreatív fotózásra? Innen letöltheted a rövid listát hozzá!

Megérkezett a jó idő és szokás szerint átugrottuk a tavaszt.

A hőmérséklet és a Napállás emelkedésével a modellek és a fotósok dolga is nehezül.

Érdemes előre felkészülni az időjárási viszonyokra (nem csak) a kreatív fotózások alkalmával. Sok kérdést kapok menyasszonyainktól ebben a témában (is). Készítettem számotokra egy letölthető listát, hogy megkönnyítsem a felkészülést a nagy napotokra. Nyomtassátok, osszátok, használjátok a javatokra;).

Ezekkel készülünk mi is, amikor útnak indulunk Veletek. Röviden csak “túlélőcsomagnak” hívom…, nem véletlenül:D.

1. Érdemes hűtőtáskába bekészíteni innivalót. Legfőként a szénsavmentes ásványvizet, italokat ajánlom. Kisebb és nagyon kiszerelést. A nagyobbat nem cipeljük, hűtőtáskával kocsiban hagyjuk, visszaérkezéskor jól fog jönni.

Kisebb 0,5-ös kiszereléssel 2 darabot magunkkal viszünk az úton.

2. Enni vagy rágcsálnivaló, amit útközben könnyen el lehet fogyasztani, ha szükség lenne rá. Lehetőleg ne olyan, ami rácsöppenhet a ruhára vagy összekenhetitek vele magatokat. (Pl: nagyon csokis, ketchupos, lekváros, öntetes, stb.).

Sokszor hajnaltól rohanásban vagytok, így elfelejtetek enni.

Amikor összeállítjuk a nagy napra szóló délelőtti időbeosztásotokat, akkor eleve úgy tervezem meg, hogyha hazaértek a fodrásztól, sminkből, akkor legyen legalább 10-15 percetek megreggelizni! Vőlegényre és menyasszonyra egyaránt vonatkozik és mindig elmondom, hogy üres gyomorral senkivel nem indulunk el kreatívozni! Inkább várunk pár percet és a csúszást behozzuk máshol, de ennetek, innotok kell hogy bírjátok a fotózást. A visszaérkezést a vendégfogadásig, szertartásig szintén úgy igazítom, hogy ott is legyen egy kis időtök erre és ha kell ruhát igazítani, felfrissülni. Nedves törlőkendő, ha esetleg mégis rácsöppen valami a ruhára vagy bepiszkolódna a kezetek.

3. A szőlőcukor mindig hasznos a táskában, ha hirtelen a vércukorszint leesne az igénybevételtől. Gyors segítség ilyenkor bő folyadék bevitellel együtt. Legjobb a natúr verzió. Citromostól, mentholostól émelygés léphet fel.

4. Ruhával azonos színű cérna, tű, olló, biztostű. Számtalan esetben előfordul, hogy a ruhán kisebb igazításokra van szükség. Ha koszorúslányokkal, fiúkkal, nagyobb stábbal készültök a kreatívra, akkor érdemes az ő ruhájuk színéből is becsempészni a készletbe. Még mindig jobb pár percet csúszni egy gyors varrás miatt, mint szakadt ruhában feszengeni, ami tönkreteheti a szenvedő fél kedvét és a fotózás hangulatát is.

Bőröndjeinkben mindig ott lapul egy készlet, amire nagyon gyakran szükség is van. Készülődésnél általában kiderül, hogy befércelve maradtak-e a vőlegényi zakó zsebei és hátsó felvágása, vagy igazításra szorul-e a menyasszonyi ruha. Ilyenkor semmi gond, pár perc alatt orvosolom a problémát vagy akár útközen is;).

5. Kellékek, amire szükség lehet a fotózás során (stílustól és tematikától függő):

– A menyasszonyi csokor!!!

– Vőlegényi kitűző és/vagy díszzsebkendő

– Menyasszonyi napernyő

– Menyasszonyi fehér esernyő

– Legyező, harisnyakötő

– Gyűrűk

– Koszorúslányok csokrai, ha nagyobb stábbal mentek.

– Egyéb tematikus kiegészítők (pl: díszegyenruhához kard, horgászbot, motoros cucc, vadászati kellékek, postás, focis, stb. kiegészítők).

Ne feledjétek, hogy a rohanás és a kapkodás sosem vezet jóra! Egy előre elkészített “csomagocskát” már csak be kell csapni a csomagtartóba és minden kéznél lesz;)!

Ha hasznosnak találtad a bejegyzést, osszd meg menyasszonytársaiddal is!

Szeretnétek a 2018 – 2019-es párjaink között lenni? Kérjetek ajánlatot, részleteket a még szabad időpontjainkra ITT!

Követhettek minket Facebook oldalainkon:

AmbZolphoto – Edina és Zoltán fotográfusok – Esküvői és jegyesfotózás

AmbZolphoto – Edina és Zoltán fotográfusok – családi, portré, rendezvényfotó

Harmonikus Esküvő – Ambrusné Suller Edina esküvői tanácsadó

Instagram: ambzolphoto


Ambrusné Suller Edina fotográfus, esküvőszervező

Letöltöm a listát!

Tudtad hogy nálunk a jegyesfotóidat ajándékba kaphatod?

Hogyan és miért?

Miért is szeretjük a jegyesfotózást ajándékba adni?

Azért, mert a nagy nap előtti találkozás és az együtt töltött idő fesztelenebbé tesz titeket a gépek előtt és a társaságunkban. Nagyon sokan először kerültök ilyen szituációba és még minden zavaró lehet. Zavar, hogy csak veletek foglalkoznak. Zavar, hogy a szabad téren a járókelők kíváncsian nézik hogy vajon mit csinálunk. Zavar, hogy elengedjétek magatokat előttünk és a gépek előtt, ezért jól jön ha kicsit összeszokunk.

Látjuk, mi áll jól Nektek. Mire hogyan reagáltok, mi az ami zavarba hoz benneteket. Mire vagytok vevők? Elegáns, konzervatív, modern, divatos, vicces kategória amiben jól érzitek magatokat? A nagytotál képek környezettel vagy az apróbb részletek tetszenek-e jobban?

Sokszor még a párok többsége sem tudja mit szeretne viszont látni magáról, így nagy segítség lehet hogy letisztuljon a kép bennetek. Ilyenkor puhatolózunk, megpróbálunk jobban megismerni titeket, hogy még inkább visszatudjuk adni a fotókon, ami sugárzik belőletek. A helyszín kiválasztásakor egy mondat nagyon sok alkalommal elhangzik a hol fotózzunk kérdésre: Ott, ahol nincsenek emberek vagy csak nagyon kevesen vannak. Rendben…:D, de ez sokszor lehetetlen küldetés, főleg egy esküvői kreatív készítésekor.

Az emberek többnyire kíváncsiak, főleg ha menyasszonyt és vőlegényt látnak, elég nehéz mindenkit elkerülni. Jobb kötetlenül átélni először ezt az élményt. Mi az évek alatt hozzászoktunk ehhez, észre sem vesszük a környezetet ilyenkor csak rátok, a tájra és a fejünkben megjelenő képekre koncentrálunk, hogy képi formába öntsük azokat.


A jegyesfotókat visszanézve már ti is közelebb kerültök ahhoz, hogy amikor már “élesben” megy a dolog, akkor milyen végeredményt szeretnétek viszont látni.
Megszokjuk egymás jelenlétét, ízelítőt kaptok a munkatempónkból, átbeszéljük az esküvő napjának eseményeit, összeállíthatjuk a délelőtti forgatókönyvet.
Érdemes (és javasolni is szoktuk) ekkorra készíttetni a menyasszonyi sminket, vagy akár a frizurát is. Akadt olyan menyasszonyunk, aki ekkor szembesült vele, hogy más sminket válasszon az esküvő napjára, mert nem azt látta vissza a fotókon, amit szeretett volna.

A fentiek miatt, az egész napos esküvői foglalásokhoz ajándékként adjuk számotokra a jegyesfotózást.

Szeretnétek a 2018 – 2019-es párjaink között lenni? Kérjetek ajánlatot, részleteket a még szabad időpontjainkra ITT!

Következő blogbejegyzésünk témája: Mivel készüljetek a kreatív fotózásokra? – Letölthető checklistával publikálom;)


Ha hasznosnak találtad a bejegyzést, osszd meg menyasszonytársaiddal is!

Követhettek minket Facebook oldalainkon:

AmbZolphoto – Edina és Zoltán fotográfusok – Esküvői és jegyesfotózás

AmbZolphoto – Edina és Zoltán fotográfusok – családi, portré, rendezvényfotó

Harmonikus Esküvő – Ambrusné Suller Edina esküvői tanácsadó

Instagram: ambzolphoto


Ambrusné Suller Edina fotográfus, esküvőszervező

Hová tűntünk? Merre találtok meg minket?

Kedvesek!

 

Az elmúlt időszakban, kicsit “eltűntünk”.

Mivel számunkra is meglepő hírek jutottak vissza hozzánk, ezért helyretenném a dolgokat, hogy ne pletykák, ferdített információk keringjenek;).


– Röviden a lényeg: 
Igen, elköltöztünk a családdal, de csak 2 km-rel arrébb Sajókápolnára a szülőfalumba:).


– Kicsit bővebben: 
Az élet és jövőbeli terveink úgy hozták, hogy kinőttük szeretett kis lakásunkat és akárhogy töprengtünk az átalakításán, akkor sem fért volna el minden, amit szerettünk volna.

Fájó szívvel, de döntenünk kellett, hogy ott hagyjuk 18 év munkáját, amit sosem terveztünk eladni vagy felforgatjuk az életünket fenekestől és elölről kezdünk mindent.

Zolival szeretjük a kihívásokat, így arra jutottunk, hogy így 39-41 évesen talán még érzünk magunkban erőt újrakezdeni.

Születésnapom estéjén megpillantottam a neten azt a családi házikót, aminél kiválóbb alapot keresve sem találtunk volna az álmaink megvalósulásához!

Szeptember 26.-a óta azon dolgoztunk, hogy létrejöhessen a költözésünk, ami február 03.-án megtörtént és az ügyintézési folyamatok célegyenesében járunk.

Ezalatt az idő alatt nagyon sok mindenen mentünk keresztül, nagyon sok behatás ért minket pozitív és negatív oldalon egyaránt. Legalább kétszer álltunk valahol az idegösszeroppanás és az infarktus határán, sok tanulságot levontunk a történtekből…

Szeretnénk megköszönni azt a sok-sok szurkolást, támogatást, biztatást a családunknak, barátainknak, vendégeinknek és kollégáinknak, akik közvetve, közvetlenül mellettünk voltak az elmúlt hónapokban! Sokszor adtatok nekünk erőt akkor is, amikor más már háromszor feladta volna! Zolival mindig azt mondtuk, hogy annyian szurkoltok nekünk, hogy már csak miattatok sem adhatjuk fel. Köszönjük kedves szomszédainknak, hogy 18 éven át “családként” éltünk egymás mellett, hiányozni fognak! Nem szeretnénk búcsúzkodni, hisz ha találkozunk, örömmel fogjuk viszont látni őket! Köszönjük az eladóinknak és vevőinknek a kedvességét, támogatását és a bizalmat! Hálásan köszönjük mindannyiótoknak<3!

Sokan meglepődtetek rajta, hogy elköltöztünk a városból és mit fogunk a kisfaluban kezdeni.
Mit is?
Szeretünk a madarak énekére ébredni; a teraszon kávét inni; gyönyörködni a minket körülölelő dombokban; biciklire pattanni és a hegy alatt tekerni; dolgozni a ház, a kert és a melléképületek felújításán, mire azzá válnak, amit megláttunk benne.
Igen, másnak lehet hogy furcsa…, de imádjuk a csűrt,  a kamrát, ami még a nagy fagerendákkal épített. Alig várjuk, hogy a szárítóban lévő kemencét rendbe téve, újra kenyér is süljön benne<3. Másodsorban én (Edina) itt születtem, itt éltem 21 éves koromig, itt élnek a szüleim és a nővéremék is, újra együtt van a családunk, visszatértem a gyökereimhez.

Ez az a környezet, ahol van bőven tér, tudunk tovább alkotni és amire régóta igény is lett volna, annak a lehetőségét megteremthetjük.
Nagy örömünkre elkezdtük (egyenlőre) a kis stúdiónk kialakítását, ami reményeink szerint hamarosan rendelkezésre fog állni:).
Évek óta gyűltek az igényeitek a vágyainkkal párosulva, így minden lehetőségünk adott rá, hogy nekilássunk a megvalósításnak. Régóta dédelgetett ötleteink előkerülnek a fiók mélyéről és meglepetésekkel is készülünk;). Kétségtelen, hogy még sok időbeli és anyagi ráfordítást igényel, de erőnket nem sajnálva, hetek óta csak egy kevés alvást beiktatva dolgozunk a kis “birtokon”, ezért ha gyorsan szeretnétek elérni minket, akkor a telefon a leghatékonyabb eszköz erre. 

Köszönjük a támogatást és várunk Titeket sok szeretettel, alkossunk együtt tovább:)!

Ambrusné Suller Edina és Ambrus-Tóth Zoltán

 

Fotó: KoMo Studio film- és fotókészítésA 2018-as esküvőd szervezésekor ezeket a dátumokat vedd figyelembe!

Ez az év különösen sok bedolgozós és hosszú hétvégét tartalmaz!

Figyeld a pénteki és szombati napokat!

Szervezéskor, időpontok foglalásakor érdemes szem előtt tartani a munkarend változásait.

A vendégeknek is időben kell szabadsággal készülni, ha nem akarnak lemaradni a szertartásról, lakodalomról!

A nyári időszak pedig jellemzően a nyaralások szezonja. Biztos dátum esetén mihamarabb jelezzétek vendégeiteknek a kitűzött dátumotokat, hogy igazodni tudjanak hozzá;)!

Megtehetitek akár egy fotóval save to date jelleggel is, még mielőtt ténylegesen megkapják tőletek az esküvői meghívókat.

Segítség a dátumokhoz:

Fotó: AmbZolphoto – Edina és Zoltán fotográfusok Munkarend a 2018-as évben

Téli esküvői kiállítások – hol találkozhatsz velünk?

Többen kérdeztétek, hogy kint leszünk-e a Miskolci Esküvői Kiállításon?
Nem veszünk most részt a 2018-as téli esküvői kiállításokon.

Hogy miért?

Azért, mert számtalanszor azt tapasztaltuk, hogy a párok az ilyenkor rájuk nehezedő nyomás miatt és a tömény információk hatására zaklatottá válnak. Mindenkinek más a terhelhetőségi küszöbe, és ebben az érzelmi hullámvasútban nem biztos, hogy átgondolt, tudatos döntést tudnak hozni.

Korábban kiállítóként is csak tájékoztattuk a párokat, referenciákat mutattunk, de a szerződéskötéseket egy másik alkalomra tettük.

Azt szeretnénk, hogy ha minket választotok arra a nemes és felelősségteljes feladatra, hogy fotóinkon keresztül adjuk vissza életetek egyik legszebb napját, akkor az tudatos és határozott döntés legyen!

Biztosak legyetek abban, hogy a mi látásmódunk és képi világunk áll közel hozzátok. (Ízelítőt a Galériában találtok.)

Legyen meg a kölcsönös szimpátia, “kémia” és bizalom közöttünk, ami egy személyes találkozó alkalmával kiderül kávé és üdítő kíséretében.

Az esetek többségében 16-20 órát töltünk együtt Veletek, ami során bármilyen váratlan szituáció adódik, abból a lehető legjobbat kell kihoznunk.

Annak érdekében, hogy ne maradjatok le az ilyenkor megszokott kiállítási kedvezményeinkről, létrehoztunk egyet Virtuális Esküvői Kiállítás néven.
Ebben az évben utoljára juthattok kedvezményhez a 2018-ban tartandó esküvőtök fotózásához.
Részleteket itt találhattok róla. 

A kezetekben tartott végeredményhez Ti is kelletek, nem csak a gépek és a tapasztalatunk. Mindenkiről lehet fotót készíteni, csak nem mindegy hogy milyet.

Várunk Titeket sok szeretettel, ha úgy gondoljátok, hogy szeretnétek a 2018-as párjaink táborához tartozni:)!

Edina és Zoltán

Fotó: KoMo Studio film- és fotókészítés


Hatalmas megtiszteltetés ért minket!

Kedves kollégáink Újhelyi István (ötletgazda, zenész), Elek Gyula (vőfély), Sipos Péter (zenész) és Radnai Zsolt (vőfély) 10 évvel ezelőtt elkezdtek egy nagyon szép hagyományt, miszerint év elején, a Kazincbarcika és vonzáskörzetében megtalálható kollégák együtt báloznak. Fáradhatatlan szervezkedésüknek köszönhetően, január 6.-án már X. alkalommal mulathattak együtt a Kazincbarcika és környékén élő esküvői szolgáltatók.
Minket az a megtiszteltetés ért, hogy a szervezők a bál megszervezését ránk hagyományozták. 

Videó: KoMo Studio film- és fotókészítés

Köszönjük szépen kedves kollégáinknak, hogy ránk gondoltak!
Szeretnénk abban a szellemben tovább vinni a rendezvényüket, hogy szakmai berkeken belül további értékeket teremtsünk és méltóképpen képviseljük a szakmát!

Jelenleg 222 fő szolgáltató és jóbarát ünnepelt együtt, akik egész évben kitartóan dolgoznak a házasulandó párokért. Köszönjük szépen a szervezést Fiúk, az Origó-M tánczenekarnak a talpalávalót, Hotel Lukácsnak a vacsorát, Pázmány Lászlónak és Pázmányné Fehér Katikának a fantasztikus jubileumi tortát:)!

Hab a tortán, hogy ezt a fantasztikus szombat estét még egy meglepetés lánykérés is megkoronázta, aminek szerencsés tanúi lehettünk. Sok boldogságot az ifjú párnak♥:)!

Örültünk, hogy újra találkozhattunk:)! Edina és Zoltán

Esküvői szolgáltatók Kazincbarcika és környéke 2018-as csoporkép

 

II. Jegyesek Karácsonya

Sorsoltunk 2017.12.31.-én:)!

II. Jegyesek Karácsonya eseményünk nyertesei:

5.000 Ft foglalási kedvezmény jegyes-, vagy esküvői fotózás foglalásához – Polgárné Mihály Szabina
10.000 Ft foglalási kedvezmény jegyes-, vagy esküvői fotózás foglalásához – Kovács Kitti
15.000 Ft foglalási kedvezmény jegyes-, vagy esküvői fotózás foglalásához – Tóth Andrea

Az ajándék foglalási kedvezmények 2018.02.28.-áig történő szerződéskötésre, jegyes-, vagy esküvői fotózás foglalásához érvényesíthetőek a szabad helyeink függvényében. Készpénzre és más témájú fotózásra nem váltható!
Örülünk, hogy velünk játszottatok:)!

 

 

II. JEGYESEK KARÁCSONYA!

Saját eljegyzési évfordulónk alkalmából 2017.12.13. – 12.30. között meglepetéssel készülünk a jegyeseknek!

Ajándékaink:
– 5.000 Ft foglalási kedvezmény jegyes-, vagy esküvői fotózás foglalásához.
– 10.000 Ft foglalási kedvezmény jegyes-, vagy esküvői fotózás foglalásához.
– 15.000 Ft foglalási kedvezmény jegyes-, vagy esküvői fotózás foglalásához.
(A kedvezmények a szabad időpontjainkra érvényesíthetőek és készpénzre nem válthatóak!)

A Facebook adatvédelmi beállításai miatt, nem látható mindenki megosztása, kedvelése, ezért egy rövid kérdőívet készítettünk.
Aki részt szeretne venni a játékban és elküldi az űrlapot, annak a beérkezés sorrendje lesz a virtuális száma.

Űrlap kitöltése itt:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdi85PE55AW9idzePebsT_1mfjBRQkG6gcYAUKNVHGNZpY0gQ/viewform

Az ajándékban részesülőket a Random.org (véletlenszám generátor) segítségével fogjuk kisorsolni 2017.12.31-ig.
Az ajándékban részesülők az oldalunkon, a II. Jegyesek Karácsonya eseménynél és e-mailben értesülhetnek.

Örömteli készülődést kívánunk! Legyen Nektek Karácsony:)!
AmbZolphoto – Edina és Zoltán fotográfusok