Az első poszt “joga” kié?

Voltál menyasszony? Járt így ismerősöd? Ismered ezt az érzést?

Gondosan megtervezel mindent életetek egyik legfontosabb napjára és mire Te odaérsz, hogy megmutasd ebből a külvilágnak amit szeretnél, addigra azzal szembesülsz, hogy elárasztották a közösségi oldalakat a rólatok készült jobb, rosszabb minőségű fotók és már sokan azoknál gratulálnak Nektek?

Élt benned egy kép, hogy mit posztolsz majd ki, mit mutatsz meg a világnak?

Lehet hogy pont el is készítettétek olyan beállítással azt a képet a gondosan kiválasztott fotósotokkal akinek a fotóira vágytál, amivel meg akartad köszönni, hogy veletek ünnepeltek…

Pörög a nap, a fotózás, érkeznek a vendégek, szertartások, események. Reggelre talán alszol egy kicsit, jólesően zsong a fejetek az élményektől, amit még szinte fel sem dolgoztatok.

Leülsz magadhoz térni, kezedbe veszed a telefonod, amin  már várnak az értesítők…

Nézed: XY veled volt, Z téged táncoltat, J a bevonulást tette ki a templomban, K már kiposztolta a gyűrűhúzást, L már megmutatta az egész esti menüdet a tortáddal együtt, a koszorúslány, sofőr, örömszülő kiposztolta a kreatív fotózáson készült képeiteket, persze erre engedélyt sem kérve sem Tőletek, se a fotóstól…. Szolgáltató kollégák már tudósítottak a munkájukról részleteket.

Vannak elmosódott, homályos, előnytelen képek, amiket nem szívesen tettetek volna ki!

Tudom hogy nem tettétek volna ki! Megbeszéltük mit szeretnétek viszont látni, mit nem. Mi tudjuk, Ti is tudjátok, szerződés írva elfogadott részletekkel, feltételekkel, felhasználási és szerzői jogokkal. Megbeszéltük, küldjük privát levélben a legrövidebb időn belül a megbeszélt ízelítőt, amihez szeretnétek a gratulációkat fogadni.

Nem mi posztoljuk ki az oldalunkon! Nem jelölünk meg össze-vissza Titeket képeken, albumokon az általatok elérhető lájkokért! Nem teszünk fel az oldalra, honlapra 30-80-100 fotót az anyagotokból, szeretteitekről!

Hogy miért, mikor mindenki ezt csinálja? Mert ebben az instant, külcsínyes világban már meg sem történt semmi és igaz sem volt, ha nem posztolja ki valaki helyetted elsőnek?!

Azért mert nekünk ez “szent” dolog! Mert láttunk és nyugtattunk síró menyasszonyt, hogy mire Ők posztoltak volna, már mindent “kiteregettek” helyettük, azt is, amit nem szerettek volna. Sok ismerős által feltett fotónál olvasták a gratulációkat, amit a sajátjuknál szerettek volna.

Egy szó mint száz! Legyél akár házasulandó, vendég, rokon, barát, szolgáltató azt csinálsz amit akarsz, úgy ahogy akarod, de lehet hogy pont a fentieket váltod ki vele, ha a pár megkérdezése nélkül publikálsz előttük!

Egy biztos! Nálunk az első poszt joga a páré!

Igen! Lehet hogy maradi a mai világhoz, de szeretjük megkímélni a fenti szituációktól a párokat és más minőségben feledhetetlenné tenni a napjukat.

Hasznosnak találtad a bejegyzést, osszd meg másokkal is!

Szeretnétek a 2019-es párjaink között lenni? Kérjetek ajánlatot, részleteket a még szabad időpontjainkra ITT!

Követhettek minket Facebook oldalainkon:

AmbZolphoto – Edina és Zoltán fotográfusok – Esküvői és jegyesfotózás

AmbZolphoto – Edina és Zoltán fotográfusok – családi, portré, rendezvényfotó

Harmonikus Esküvő – Ambrusné Suller Edina esküvői tanácsadó

Instagram: ambzolphoto


Ambrusné Suller Edina fotográfus, esküvőszervező

AmbZolphoto – Edina és Zoltán fotográfusok

 

 

Mivel készüljetek a kreatív fotózásra? Innen letöltheted a rövid listát hozzá!

Megérkezett a jó idő és szokás szerint átugrottuk a tavaszt.

A hőmérséklet és a Napállás emelkedésével a modellek és a fotósok dolga is nehezül.

Érdemes előre felkészülni az időjárási viszonyokra (nem csak) a kreatív fotózások alkalmával. Sok kérdést kapok menyasszonyainktól ebben a témában (is). Készítettem számotokra egy letölthető listát, hogy megkönnyítsem a felkészülést a nagy napotokra. Nyomtassátok, osszátok, használjátok a javatokra;).

Ezekkel készülünk mi is, amikor útnak indulunk Veletek. Röviden csak “túlélőcsomagnak” hívom…, nem véletlenül:D.

1. Érdemes hűtőtáskába bekészíteni innivalót. Legfőként a szénsavmentes ásványvizet, italokat ajánlom. Kisebb és nagyon kiszerelést. A nagyobbat nem cipeljük, hűtőtáskával kocsiban hagyjuk, visszaérkezéskor jól fog jönni.

Kisebb 0,5-ös kiszereléssel 2 darabot magunkkal viszünk az úton.

2. Enni vagy rágcsálnivaló, amit útközben könnyen el lehet fogyasztani, ha szükség lenne rá. Lehetőleg ne olyan, ami rácsöppenhet a ruhára vagy összekenhetitek vele magatokat. (Pl: nagyon csokis, ketchupos, lekváros, öntetes, stb.).

Sokszor hajnaltól rohanásban vagytok, így elfelejtetek enni.

Amikor összeállítjuk a nagy napra szóló délelőtti időbeosztásotokat, akkor eleve úgy tervezem meg, hogyha hazaértek a fodrásztól, sminkből, akkor legyen legalább 10-15 percetek megreggelizni! Vőlegényre és menyasszonyra egyaránt vonatkozik és mindig elmondom, hogy üres gyomorral senkivel nem indulunk el kreatívozni! Inkább várunk pár percet és a csúszást behozzuk máshol, de ennetek, innotok kell hogy bírjátok a fotózást. A visszaérkezést a vendégfogadásig, szertartásig szintén úgy igazítom, hogy ott is legyen egy kis időtök erre és ha kell ruhát igazítani, felfrissülni. Nedves törlőkendő, ha esetleg mégis rácsöppen valami a ruhára vagy bepiszkolódna a kezetek.

3. A szőlőcukor mindig hasznos a táskában, ha hirtelen a vércukorszint leesne az igénybevételtől. Gyors segítség ilyenkor bő folyadék bevitellel együtt. Legjobb a natúr verzió. Citromostól, mentholostól émelygés léphet fel.

4. Ruhával azonos színű cérna, tű, olló, biztostű. Számtalan esetben előfordul, hogy a ruhán kisebb igazításokra van szükség. Ha koszorúslányokkal, fiúkkal, nagyobb stábbal készültök a kreatívra, akkor érdemes az ő ruhájuk színéből is becsempészni a készletbe. Még mindig jobb pár percet csúszni egy gyors varrás miatt, mint szakadt ruhában feszengeni, ami tönkreteheti a szenvedő fél kedvét és a fotózás hangulatát is.

Bőröndjeinkben mindig ott lapul egy készlet, amire nagyon gyakran szükség is van. Készülődésnél általában kiderül, hogy befércelve maradtak-e a vőlegényi zakó zsebei és hátsó felvágása, vagy igazításra szorul-e a menyasszonyi ruha. Ilyenkor semmi gond, pár perc alatt orvosolom a problémát vagy akár útközen is;).

5. Kellékek, amire szükség lehet a fotózás során (stílustól és tematikától függő):

– A menyasszonyi csokor!!!

– Vőlegényi kitűző és/vagy díszzsebkendő

– Menyasszonyi napernyő

– Menyasszonyi fehér esernyő

– Legyező, harisnyakötő

– Gyűrűk

– Koszorúslányok csokrai, ha nagyobb stábbal mentek.

– Egyéb tematikus kiegészítők (pl: díszegyenruhához kard, horgászbot, motoros cucc, vadászati kellékek, postás, focis, stb. kiegészítők).

Ne feledjétek, hogy a rohanás és a kapkodás sosem vezet jóra! Egy előre elkészített “csomagocskát” már csak be kell csapni a csomagtartóba és minden kéznél lesz;)!

Ha hasznosnak találtad a bejegyzést, osszd meg menyasszonytársaiddal is!

Szeretnétek a 2018 – 2019-es párjaink között lenni? Kérjetek ajánlatot, részleteket a még szabad időpontjainkra ITT!

Követhettek minket Facebook oldalainkon:

AmbZolphoto – Edina és Zoltán fotográfusok – Esküvői és jegyesfotózás

AmbZolphoto – Edina és Zoltán fotográfusok – családi, portré, rendezvényfotó

Harmonikus Esküvő – Ambrusné Suller Edina esküvői tanácsadó

Instagram: ambzolphoto


Ambrusné Suller Edina fotográfus, esküvőszervező

Letöltöm a listát!