Mivel készüljetek a kreatív fotózásra? Innen letöltheted a rövid listát hozzá!

Megérkezett a jó idő és szokás szerint átugrottuk a tavaszt.

A hőmérséklet és a Napállás emelkedésével a modellek és a fotósok dolga is nehezül.

Érdemes előre felkészülni az időjárási viszonyokra (nem csak) a kreatív fotózások alkalmával. Sok kérdést kapok menyasszonyainktól ebben a témában (is). Készítettem számotokra egy letölthető listát, hogy megkönnyítsem a felkészülést a nagy napotokra. Nyomtassátok, osszátok, használjátok a javatokra;).

Ezekkel készülünk mi is, amikor útnak indulunk Veletek. Röviden csak “túlélőcsomagnak” hívom…, nem véletlenül:D.

1. Érdemes hűtőtáskába bekészíteni innivalót. Legfőként a szénsavmentes ásványvizet, italokat ajánlom. Kisebb és nagyon kiszerelést. A nagyobbat nem cipeljük, hűtőtáskával kocsiban hagyjuk, visszaérkezéskor jól fog jönni.

Kisebb 0,5-ös kiszereléssel 2 darabot magunkkal viszünk az úton.

2. Enni vagy rágcsálnivaló, amit útközben könnyen el lehet fogyasztani, ha szükség lenne rá. Lehetőleg ne olyan, ami rácsöppenhet a ruhára vagy összekenhetitek vele magatokat. (Pl: nagyon csokis, ketchupos, lekváros, öntetes, stb.).

Sokszor hajnaltól rohanásban vagytok, így elfelejtetek enni.

Amikor összeállítjuk a nagy napra szóló délelőtti időbeosztásotokat, akkor eleve úgy tervezem meg, hogyha hazaértek a fodrásztól, sminkből, akkor legyen legalább 10-15 percetek megreggelizni! Vőlegényre és menyasszonyra egyaránt vonatkozik és mindig elmondom, hogy üres gyomorral senkivel nem indulunk el kreatívozni! Inkább várunk pár percet és a csúszást behozzuk máshol, de ennetek, innotok kell hogy bírjátok a fotózást. A visszaérkezést a vendégfogadásig, szertartásig szintén úgy igazítom, hogy ott is legyen egy kis időtök erre és ha kell ruhát igazítani, felfrissülni. Nedves törlőkendő, ha esetleg mégis rácsöppen valami a ruhára vagy bepiszkolódna a kezetek.

3. A szőlőcukor mindig hasznos a táskában, ha hirtelen a vércukorszint leesne az igénybevételtől. Gyors segítség ilyenkor bő folyadék bevitellel együtt. Legjobb a natúr verzió. Citromostól, mentholostól émelygés léphet fel.

4. Ruhával azonos színű cérna, tű, olló, biztostű. Számtalan esetben előfordul, hogy a ruhán kisebb igazításokra van szükség. Ha koszorúslányokkal, fiúkkal, nagyobb stábbal készültök a kreatívra, akkor érdemes az ő ruhájuk színéből is becsempészni a készletbe. Még mindig jobb pár percet csúszni egy gyors varrás miatt, mint szakadt ruhában feszengeni, ami tönkreteheti a szenvedő fél kedvét és a fotózás hangulatát is.

Bőröndjeinkben mindig ott lapul egy készlet, amire nagyon gyakran szükség is van. Készülődésnél általában kiderül, hogy befércelve maradtak-e a vőlegényi zakó zsebei és hátsó felvágása, vagy igazításra szorul-e a menyasszonyi ruha. Ilyenkor semmi gond, pár perc alatt orvosolom a problémát vagy akár útközen is;).

5. Kellékek, amire szükség lehet a fotózás során (stílustól és tematikától függő):

– A menyasszonyi csokor!!!

– Vőlegényi kitűző és/vagy díszzsebkendő

– Menyasszonyi napernyő

– Menyasszonyi fehér esernyő

– Legyező, harisnyakötő

– Gyűrűk

– Koszorúslányok csokrai, ha nagyobb stábbal mentek.

– Egyéb tematikus kiegészítők (pl: díszegyenruhához kard, horgászbot, motoros cucc, vadászati kellékek, postás, focis, stb. kiegészítők).

Ne feledjétek, hogy a rohanás és a kapkodás sosem vezet jóra! Egy előre elkészített “csomagocskát” már csak be kell csapni a csomagtartóba és minden kéznél lesz;)!

Ha hasznosnak találtad a bejegyzést, osszd meg menyasszonytársaiddal is!

Szeretnétek a 2018 – 2019-es párjaink között lenni? Kérjetek ajánlatot, részleteket a még szabad időpontjainkra ITT!

Követhettek minket Facebook oldalainkon:

AmbZolphoto – Edina és Zoltán fotográfusok – Esküvői és jegyesfotózás

AmbZolphoto – Edina és Zoltán fotográfusok – családi, portré, rendezvényfotó

Harmonikus Esküvő – Ambrusné Suller Edina esküvői tanácsadó

Instagram: ambzolphoto


Ambrusné Suller Edina fotográfus, esküvőszervező

Letöltöm a listát!